Världshälsodagen 7 april 2019l

Idag är det Världshälsodagen och årets tema är tillgänglighet och för oss svenskar är det en självklarhet att ha god tillgänglighet till hälso-och sjukvård för att hålla oss friska.

Statistik från SCB nyligen visar att 52 % av hälso- och sjukvårdens kostnader läggs på att bota oss och till efterföljande rehab-vård. Jag tycker förstås att det är bra, men jag hade också önskat att det satsades mer på friskvård än de ynka 3 % som det görs idag.

Från min horisont som hälso-och kostcoach borde de vara bättre att arbeta med att förebygga människors hälsa innan ohälsa uppstår. Jag förstår att människor kan känna sig hälsotrötta och inte orkar bry sig om allt tjat kring hälsa. Till er vill jag säga att hälsosamt i sig inte betyder tråkig mat eller tröttande gympapass, utan det kan vara som att äta en hemmagjord glass. 😀

Att vara hälsosam kan vara lite som att äta hemmagjord glass … – Agneta Berg-

Så här enkelt fixar du din hälsosamma glass själv:

    Gå eller cykla till affären – handla lite goda frukter och bär + kokosvatten
    Skiva upp och lägg bär och frukt i ett glas eller i en glassform och fyll upp med kokosvatten.
    Ställ in i frysen.

Njut!!!

%d bloggare gillar detta: