Hälsoeffekter – detoxa eller träna?

Visst kan det kännas fräscht att under ett par dagar dricka färskpressade juicer och örtteer, men det är inte det som ”detoxar” (avgiftar) din kropp. Avgiftningen har vi redan inbyggt i kroppen och den sker i njurarna, levern, huden, från bakterierna i våra tarmar samt även i våra lungor. Om kroppen inte kunde avgifta sig själv skulle vi inte kunna överleva.

Att det är så många som intygar att de mår så bra av att ”detoxa” innebär egentligen att de tillför bra saker och inte på en magisk utrensning med ”detoxpaket”

Fortsätt drick goda nyttiga och näringsrika grönsaksjuicer och théer, men  tro inte att du måste göra det för att rena kroppen. Att få en renare och hälsosammare kropp handlar mer om att inte äta och dricka socker och feta produkter och att röra på sig.

Hälsofördelar du får av att träna, men inte med att fasta:

Blodkärlens förmåga att vidga sig
Ökat antal mitokondrier
Starkare hjärta
Skarpare hjärna

Små ökningar i fysisk aktivitet ger resultat på vikten, men även hälsan i stort.

Tränar du för hälsan räcker det med 30 minuters fysisk aktivitet varje dag för att få alla alla hälsofördelarna

Vill du börja med ett enkelt träningsprogram rekommenderar jag nedan träningsschema som i stort sett alla kan klara av att göra.

”Hellre muskler än fett”

ps. Jag ber om ursäkt för sugrören i glaset. När jag får tillfälle ska jag fota om utan sugrör för plast är inte bra för miljön…

 

 

 

 

 

%d bloggare gillar detta: