Vardagsmotion på 15 minuter

Att låta fysisk aktivitet  bli en livsstilsvana har mycket större betydelse för din hälsas skull än vad du kanske tror. Varje minut räknas faktiskt. Det räcker att röra på sig lågintensivt endast en halvtimme om dagen för att få hälsovinster. Dessa minuter kan du dessutom dela upp i 10 minuters-pass under dagen och alla rörelser du gör räknas! 

Störst träningseffekt får du förstås om du ser till att få lite pulshöjningar när du tränar i vardagen.  Ett bra sätt att få in vardagsmotion är att undvika att åka hiss eller rulltrappor  och istället gå snabbt uppför trapporna så får du garanterat lite puls.  När du är ute och går, utmana  dig själv att öka takten. Prova att variera med att gå sakta och sedan gå i raskt takt, till exempel gå fort mellan två lyktstolpar och öka farten så snabbt att du blir lite andfådd. För dig som vill träna ännu mer än så har jag tagit fram ett träningspass som alla ska kunna klara av att göra.  Här nedan ser du passet. Du tränar i din takt. Där du är. Träna gärna varje dag i tre veckor för att låta kroppen komma in rörelserna och för att övertyga knoppen att det här behövs. Lite träningsvilja är allt som behövs :o) Lycka till!

Träningspass:

JAG BÄR HELLRE - 21 DAGAR (3)

Skriv ut/spara pdf:  JAG BÄR HELLRE – 21 DAGAR (3)

 

 

 

En tanke på “Vardagsmotion på 15 minuter

  1. En timmes promenad i lugnt tempo – som princip varje dag sedan mitten av 1970-talet – bjuder jag mig själv på – och det tycker min kropp om.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: