Låt dina muskler ta hand om viktkurvan!

Utfall_löparbana


Om du vill få en slankare och fastare kropp är det mer effektivt att öka  din muskelmassa än att börja banta bort fettet!

De flesta som vill gå ner i vikt gör precis tvärtom!  Resultatet av bantningen blir att kroppen minskar i muskelmassa istället för fett. Det beror på att kroppen tjänar mera på att göra sig av med musklerna än fettet eftersom musklerna kräver mer energi för kroppen att underhålla medan fett inte kostar någonting för kroppen att behålla.

När muskelmassan försvinner genom bantning försämras den grundläggande förbränningen i kroppen och det gör det svårare att gå ner i vikt. Våra muskler fungerar nämligen lite som en bilmotor och för att hålla motorn ( förbränningen) i gång måste kroppen oavbrutet ”tanka” musklerna med energi. (Vilket sker även när vi vilar)! När du tränar och inte tillför kroppen ”onödig” energi innebär det att din ökande muskelmassa över tid tar hand om ditt överflödiga fett åt dig. Utan bantning!

Forskning har visat att kortvarig motion som att röra på sig så lite som i 10 minuter är bra för hälsan i flera timmar efter att du har rört på dig. Både när det gäller energiförbrukning, fettförbränning och blodsockret.

Jag bär som sagt var hellre muskler än fett! Vad gör du?

Vill du testa på att få lite lagom träningsvärk med en hel del  må-bra-endorfiner på köpet? Prova att göra Träningsvilja-21-dagars-träningsprogram . I stort sett kan alla göra det hemmavid och i sin egen takt.

Otränad som vältränad. Redo eller inte, nu börjar vi!

Skrivet av Agneta med källor från: Illustrerad vetenskap & Aktiv träning 2013

%d bloggare gillar detta: